Čukarica, Banovo brdo Ul. Petra Mećave 33/5 Tel. 011.355.42.88, Mob. 065.355.42.88,

Plazma terapija PRP:

Plazma terapija je metoda koja se koristi u cilju podmladjivanja kože. Plazma terapija se osim u estetici koristi i u fizikalnoj medicini u tretiranju sportskih povreda i hrskavice. 
 


Metoda podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija iz sopstvene krvi (krvne plazme). Centrifugiranjem krvi uzete od osobe koja se podvrgava tretmanu dobijamo visoku koncentraciju trombocita u maloj količini plazme. Pored trombocita u plazmi se nalazi još sedam glavnih faktora rasta (GF) i veliki broj matičnih ćelija (stem ćelija CD34). Plazmu obogaćenu trombocitima koristimo kod osoba koje žele postepeno ali primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka. 
 


Faktori rasta stimulišu proliferaciju fibloblasta i keratinocita koji sa druge strane proizvode kolagen i keratin. Imaju i značajnu ulogu u stvaranju krvnih sudova, u sintezi kolagena i ekstaćelijskog matriksa čiji glavni sastojak predstavlja hijaluronska kiselina.

Tretman se preporučuje osobama koje imaju opuštenu kožu sa plićim ili dubljim borama. Kod starijih osoba PRP metodom se može odložiti ili izbeći hirurški lifting lica.

 Kod mladjih osoba PRP se preporučuje za smanjenje ožiljaka od akni. PRP se uspešno koristi kao filer zajedno sa matičnim ćelijama za podmladjivanje lica, vrata, dekoltea, nadlaktica, nadlanica dela oko kolena kao i unutrašnji deo butina i oko stomaka. Koža postaje glatka, elastična i zategnuta dok bore postepeno nestaju.

PRP se preporučuje i osobama koje imaju problema sa opadanjem kose. Ubrizgavanje plazme u vlasište poboljšava rast kose, odličan efekat nastaje kod degenerativnih oboljenja zglobova kolena, kukova, stopala, kičme i dr. Bol je manje izražen dok se degenerativni proces na zglobovima zaustavlja.

 PRP se primenjuje i kod lečenja hroničnih rana.

PRP se ne primenjuje kod osoba koje imaju aktivne infekcije kože i odredjene kožne bolesti, alergije, bolesti krvi, sistemske i metaboličke bolesti kao i maligne bolesti.