Čukarica, Banovo brdo Ul. Petra Mećave 33/5 Tel. 011.355.42.88, Mob. 065.355.42.88,

Mikrodermoabrazija lica za blistav ten i glatku kožu

Mikrodermoabrazija je postala jedan od najpopularnijih tretmana u svetu za blistavi ten i čisto lice. I to ne bez razloga. Radi se o bezbolnoj terapiji koja pomoću dijamantskih pločica pilinguje kožu i time podstiče njenu intenzivnu regeneraciju. Na taj način povećava se otpornost kože i kapacitet za vlagu, a odlične rezultate postižemo prvenstveno u borbi protiv mitisera, ožiljaka i izraženih bora. Pri tome se takođe stimuliše cirkulacija, otčepljuju pore te učvršćuje koža i poboljšava njena elastičnost.

Šta je to dijamantska mikrodermoabrazija?

Dijamantska mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumima, koji ujedno vrše i vakuum masažu, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Podstiče se rast novih ćelija kože u bazalnom sloju. Ovaj ciklus traje 2 nedelje, a u zrelijim godinama se usporava, pa ga treba ubrzati.

Kod masne kože mladih ne dolazi do redovnog ljuštenja starih ćelija što stvara sklonost ka aknama. Iz tog razloga se tretmani preporučuju i mladim i zrelim kožama.

Kako mikrodermoabrazija deluje na kožu?

Smatrajte mikrodermoabraziju idealnim pilingom. Doprinosi obnavljanju kože na sledeći način:

- Redukuje ili sanira staračke pege (hiperpigmentacije) i male bore

- Smanjuje proširene pore i stimuliše proliferaciju novog kolagena

- Poboljšava tonus i teksturu kože

Stanje kože je vidno bolje već posle prve procedure. Na obrazima se pojavljuje rumenilo, ten se izjednačava, koža je glatka! Po pravilu, za maksimalan efekat treba sprovesti 4 do 6 procedura, koje se rade jednom u 7 dana. Za održavanje optimalna je jedna procedura na svakih 3-6 meseci u zavisnosti od tipa kože. Osim na licu, možemo je primeniti na rukama, vratu i dekolteu.

Kako tretirati kožu posle tretmana?

Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati minimum 24 sata. Osim toga, koža može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, te se stoga treba suzdržati od intenzivnog treninga. Da biste sačuvali rezultat mikrodermoabrazije na duži vremenski period, poštujte sledeća pravila:

  • Koristite hidrantni krem prve nedelje posle tretmana.
  • Ne koristite kreme i losione koji u sebi sadrže glikolnu ili mlečnu kiselinu, a takođe ne koristite mehanički piling-skrab, minimum 72 sata pre i posle tretmana.
  • Prestanite da koristite sredstva koja sadrže Retin-A, minimum 72 sata pre i posle procedure.
  • Ne koristite dekorativnu kozmetiku tokom 24 sata

Mikrodermoabrazija je efikasna kod svih tipova kože, a naročito je potrebna onima, koji hoće da smanje pegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, poboljšaju stanje tzv. pušačke kože ili one koja je ogrubela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama i manjim ožiljcima.

Ovaj tretman ne preporučujemo ljudima sledećih grupa: onima sa ožiljcima od opekotina, ljudima sa otvorenim ranama, sa herpesom, bradavicama, gnojnim aknama, rosaceom, dijabetesom ili autoimunim bolestima. Osim toga, mikrodermoabrazija nije preporučljiva osobama sa preosetljivom kožom.

Dijamantska mikrodermoabrazija je idealan tretman pre mezoterapijske procedure iglom, jer uklanja sloj mrtvih ćelija koje su najveća prepreka prodoru korisnih materija kroz kožu. Takodje, pre aplikacije PRP tretmana-plazma terapije, idealno je prethodno uraditi ovaj piling.