Čukarica, Banovo brdo Ul. Petra Mećave 33/5 Tel. 011.355.42.88, Mob. 065.355.42.88,

MEZOTERAPIJA

je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema. Na ovakav način možemo rešiti probleme na koži širokog spektra u okviru estetske medicine.

Tretman mezoterapijom podrazumeva intradermalno aplikovanje u našem slučaju najpoznatijih francuskih koktela. U koktele je moguće dodati kavijar ili supstance koje poboljšavaju elasticitet kože sa smanjenim turgorom, naravno, po potrebi i u zavisnosti od starosti osobe i kliničke slike.

Mezoterapija je apsolutni anti aging izbor pravog mladolikog izgleda lica sa "holivudskim sjajem".

Mezoterapijom otklanjamo nedeostake na licu i telu:

- Podmladjivanje lica, vrata i dekoltea (Vitaminski kokteli, mezolift kojima postižemo 
  sjaj, svežinu i vedrinu, a lice usled blic efekta izgleda blistavo već nakon prvog 
  tretmana)
- Redukcija, ublažavanje i prevencija bora
- Rešavanje problema rozacee – akni
- Tamnih kolutova oko očiju
- Rehidratacija kože uz uspostavljanje tonusa
- Rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži
- Uvećanje usana i popunjavanje bora filerima
- Redukcija odnosno eliminacija podvaljka
- Zatezanje kože nakon porodjaja

    Uz biorevitalizaciju lica izvanredne rezultate postižemo radiotalasnim liftingom koji stimuliše proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože, rehidrira i podiže tonus. Radiotalasni neinvanzivni lifting tretmani u kombinaciji sa aplikovanjem najkvalitetnijih preparata i anti aging seruma, takodje imaju flash efekat.


Mezoterapija lica se često kombinuje sa hemijskim pilinzima i različitim kozmetičkim tretmanima u zavisnosti od problematike tretirana kože kako bi se postigao najuspešniji rezultat.

Posle par tretmana u paketu od četiri, postiže se regeneracija, koža dobija zategnutost, čvrstinu bez bora i fleka... Metoda je POTPUNO BEZBOLNA, bez podliva, modrica ili ožiljaka, ceo postupak traje oko 30-ak min.

Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože uz pomoć određenih hemijskih supstanci, najčešće kiselina. Služi za kontrolisano uklanjanje(ljušćenje) najčešće oštećenih slojeva kože i podsticanje njenog obnavljanja. Imamo različite vrste pilinga u zavinosti od intenziteta i dubine delovanja površinske, sredje, duboke hemijske pilinge.

Indikacije za piling su:
- Akne i ožiljci od akni, strije, pliće bore u kao i duboke bore oko očiju, duboke bore nausnica,
- Solarni lentigo - fleke kružnog oblika najčešće na rukama i licu,
- Melazma - fleke nepravilnog oblika i većih površina,
- Starenje kože kao posledica hroničnog izlaganja suncu

Mogu se raditi na licu, vratu, rukama i nogama

Najčešće primenjujemo sledeće vrste pilinga

Piling salicilnom, bademovom, vinskom i fitinskom kiselinom u kombinaciji. Veoma je efikasan kod osoba sa fotooštećenom kožom, kod pigmentnih promena, plićih i srednjih bora.
Vitalize peel koji u svom sastavu ima mlečnu i salicilnu kiselinu a odličan je za masne kože, za uklanjanje ožiljaka od akni, za melazme.
-TCA piling sa 15%,25% i 35% trihlorsirćetnom kiselinom u zavisnosti od indikacija i stanja kože određujemo intenzitet. Funkcija ovog pilinga nije samo u uklanjanju površinskog sloja kože nego i u stimulaciji proliferacije fibroblasta - ćelija odgovornih za stvaranje kolagena i elastina.
Ovi pilinzi daju najbolje rezultate u saniranju ožiljaka i kod podmlađivanja kože. Period oporavka je 7 dana.

- AHA - alfa hidroksi kiseline pilinzi glikolnom kiselinom su efikasni u uklanjanju pigmentacija, bora, ožiljaka i za lečenje akni jer i smanjuje masnoću kože i poboljšava drenažu sebuma iz žlezda i ožiljaka od akni, postoje različite koncentracije kisel-u pilingu u zavisnosti od efekta koji želimo postići i od indikacija.
Najčešce se rade u seriji 3 do 6 tretmana, premda je broj varijabilan u zavisnosti od osobe a nekada je dovoljan i jedan piling. Površni se mogu ponoviti na 7 do 10 dana a duboki pilinzi se ponavljaju na 4 do 6 nedelja.

Duboki pilinzi se rade u zimskom periodu dok površne možemo raditi skoro tokom cele godine ali uz obaveznu maksimalnu zaštitu od sunca prilikom boravka na otvorenom prostoru - korišćenje preparata sa visokim faktorom zaštite od UVA i UVB zračenja

    


Takodje se može raditi i mezoterapija tela. To su tretmani za redukciju, tj. smanjenje i topljenje i eliminaciju masnih naslaga na problematičnim regijama aktiviranjem procesa lipolize za razgradnju masnih naslaga i podsticanje njihove transformacije u izvore energije, poboljšavanje cirkulacije i limfne drenaže aktivnošću mezoterapijskih koktela. Oni poboljšavaju mikrocirkulaciju kože npr. kofein koji je u sastavu koktela, a hijaluronska kiselina poboljšava hidrataciju i pospešuje revitalizaciju kože i pomaže koži da povrati tonus i zategnutost.


DMAE – Zateže opuštena kolagena vlakna i na taj način smanjuje veličinu strija i čini ih bledjim. Ovaj dodatak koktelima ima i lifting efekat kao i efekat zatezanja kože.

Takodje mezoterapija se koristi za efikasno resavanje problema celulita.


Kod osoba koje imaju gubitak kose ili žele ojačati folikul dlake, možemo poboljšati prokrvljenost i ojačati krvne sudove vlasišta koji rezultiraju zdravom kosom lepšeg izgleda, jer se ishranjuje i hidrira vlasište.

Koktel sadrži amino kiseline, cink i vitamine B kompleksa.


Mezoterapija se može raditi i dermarollerima. Dermaroller je jedna od metoda koje su najzastupljenije u rešavanju problema:
- uklanjanja proširenih pora
- uklanjanje ožiljaka od akni
- podmlađivanja kože
- otklanjanja sitnih bora
- ujednačavanje tena
- tretiranja seboreje
- ublažavanja strija
- smanjenja celulita
- hipo i hiperpigmentacije
- opadanja i gubitka kose

Mezoterapija iglom

 

 Saniranje akni dermapenom

 Nehiruska liposukcija pre i posle

 

DERMAROLER

Dermaroler deluje revitalizirajuće i regenerativno na kožu, ali i pomaže u procesu redukcije i saniranja bora, ožiljaka i strija. Dermaroler pravi niz mikrotrauma na tretiranoj regiji, čime se stimuliše proliferacija fibroblasta, kolagenih vlakana i elastina i stvaranja novog tkiva. Na ovaj način dodatno se povećava propustljivost epiderma i pospešuje apsorpcija lekovitih i kozmetičkih preparata i do 1200 puta u odnosu na lokalnu aplikaciju mazanjem pomada i krema. Dermaroler daje izvanredne rezultate u tretmanima redukcije proširenih pora, akni, strija, ožiljaka, hiperpigmentacija, kao i redukciji površinskih sitnih bora.

Prilikom tretmana aplikuje se lokalna anestezija u vidu kreme, tako da je tretman skoro ili sasvim bezbolan, individualna je senzacija. Koža može biti crvena naredna 2 dana. Potrebno je uraditi 4-6 terapija u proseku. Razmak tretmana trebao bi biti najmanje 3-4 nedelje zbog procesa obnavljanja ćelija i revitalizacije tkiva.

 

DERMAPEN

Dermapen je svrstan među najbolje tretmane sa visokoefektivnim rezultatima. Pomoću dermapena stimulišemo sintezu kolagena i omogućavamo bolju apsorpciju kozmetičkih preparata i medicinskih suplemenata. Uložak se jednokratno koristi i sadrži veliki broj iglica, koje stimulišu regeneraciju tkiva i aplikaciju lekovite supstance intradermalno. Ove iglice su  pet puta tanje i sto puta gušće nego na ostalim sličnim aparatima. Njegova osnovna prednost je što se tokom jednog tretmana može tretirati više problema i stanja kože, jer su iglice podesive za različite dubine aplikacija. Stvaranjem kontrolisanih mikrotrauma na koži, stimuliše se regeneracija i stvaranje novih elastičnih i kolagenih vlakana. U zavisnosti od dubine aplikacije, tj. dužine iglica kojim tretiramo datu površinu, možemo postići više rezultata, od površinske hidratacije, poboljšanja penetracije kozmetičkih preparata do tretiranja i lečenja ozbiljnih problema kao što su aknozni ožiljci, oštećenja na koži, bora, alopecije i dr.

Indikacije su brojne od potreba za poboljšanjem teksture i tonusa kože, saniranja dubokih bora i redukcije strija, ožiljaka, alopecije, pigmentacija, proširenih pora, saniranja akni. Tokom tretmana ubacuju se različiti kokteli u zavisnosti od indikacija. S obzirom da se aplikacija vrši intradermalno, rezultati koji se postižu su dugoročni. Tretmani se rade na 3-4 nedelje, a potrebno je uraditi u proseku 3-5 ponavljanja za najbolji efekat.

Nakon tretmana izbegavati izlaganje jakom suncu, fizičke aktivnosti, solarijuma, upotrebu pilinga.

Preparati sa kojim radimo su visokog stepena kvaliteta, podležu strogo kontrolisanoj proizvodnji i poseduju sve potrebne sertifikate MEDICAL CE EU i registrovani su u našoj žemlji.